حضور فعال گروه های تبلیغی در سواحل/ ضرورت انسجام برنامه های فرهنگی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام لطیف صادقی، معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران امروز در بازدید از فعالیت گروه های تبلیغی استان از حضور گروه های فعال تبلیغی همزمان با فصل تابستان در اماکن توریستی و تفریحی استان خبر داد و گفت: خوشبختانه حضور این گروه های تبلیغی در این مناطق تفریحی مورد استقبال گسترده مسافران قرار گرفته است.
وی با بیان این که در حال حاضر حضور گروه های تبلیغی که از ظرفیت طلاب جوان و مستعد بهره می گیرند، در مناطق توریستی به ویژه شهرهای ساحلی استان پررنگ تر است، افزود: امسال برای نخستین بار همه این گروه های تبلیغی به صورت منجسم و با نظارت و هدایت معاونت تبلیغ حوزه علمیه مشغول فعالیت های تبلیغی هستند.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران اقامه نماز جماعت، پاسخگویی به سؤالات شرعی، بیان احکام، اجرای برنامه های متنوع دینی و فرهنگی و همچنین ارتباط چهره به چهره با مسافران به منظور تبلیغ برنامه های مورد نظر از جمله مهم ترین برنامه های این گروه ها در مناطق مورد نظر استان است.
حجت الاسلام صادقی با بیان این که حضور بانشاط طلاب جوان و اجرای برنامه های اثربخش فرهنگی در سواحل دریا و مناطق توریستی استان مورد استقبال بسیاری از خانواده ها قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: به حتم در صورت حمایت های لازم از این گروه های فعال تبلیغی شاهد اجرای برنامه های مناسب و اثرگذار دینی و فرهنگی در مناطق هدف تبلیغی خود خواهیم بود.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که امروز در حوزه های علمیه ظرفیت های تبلیغی ارزشمندی در جهت تبلیغ مناسب ارزش های دینی وجود دارد که باید شناسایی و در جهت بهره گیری از توان آنها اقدام شود، گفت: متأسفانه نبود امکانات و اعتبارات کافی در این خصوص اجرای برنامه های هدفمند دینی و فرهنگی با بهره گیری ازتوان طلاب جوان را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران همچنین بر ضرورت هماهنگی و همدلی دستگاه های فرهنگی و تبلیغی استان در جهت اجرای صحیح و اثربخش این برنامه ها در استان تأکید کرد و افزود: متأسفانه در حال حاضر اجرای برنامه های فرهنگی و دینی در کشور از یک انسجام و وحدت رویه مناسبی برخوردار نیستند و همین مسأله اثربخشی آن را کاهش خواهد داد.
حجت الاسلام صادقی تبلیغ دین و ارزش های اسلامی را وظیفه طلاب و روحانیان دانست و خاطرنشان کرد: به حتم یک گروه تبلیغی متخصص بسیار اثرگذارتر می تواند به اهداف تبلیغی خود دست یابد که متأسفانه در برخی مواقع شاهد حضور و فعالیت برخی گروه های تبلیغی غیر حوزوی هستیم که فعالیت این گروه ها در برخی مواقع حتی می تواند آسیب زا باشد.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران از برنامه ریزی مناسب این معاونت به جهت حضور بیشتر گروه های تبلیغی در مناطق تفریحی و توریستی استان خبر داد و گفت: طی مذاکراتی که با مجریان طرح دریا صورت گرفته امیدواریم از این پس شاهد حضور مبلغان دینی در این طرح باشیم.
وی با اشاره به این که مازندران به دلیل دارا بودن مواهب طبیعی و مناطق تفریحی و توریستی بسیار سالانه شاهد حضور فرهنگ ها و عقاید مختلفی است، گفت: متأسفانه همین مسأله موجب شده فرهنگ دینی و سبک زندگی مردم در برخی نقاط استان دستخوش تغییرات بسیاری قرار گیرد که این موضوع در دراز مدت می تواند خطرساز باشد.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با بیان این که امروز بسیاری از مردم مؤمن و ولایت مدار استان از وجود برخی ناهنجاری های اجتماعی و اخلاقی در این مناطق ناراضی هستند، افزود: در چنین مناطقی نیازمند برنامه ریزی و اجرای برنامه های هدفمند دینی و فرهنگی هستیم تا اثرگذاری هجمه های فرهنگی را به حداقل برسانیم.
حجت الاسلام صادقی با اشاره به این که متأسفانه سواحل دریا و مناطق تفریحی استان به محل امن برای ترویج بدحجابی و فساد تبدیل شده است، تصریح کرد: این مسأله برای جامعه اسلامی ما خوش آیند نیست و با اصول و مبانی دینی جامعه در تضاد است.
وی با بیان این که متأسفانه بی توجهی به مسأله عفاف و حجاب در سواحل دریای مازندران و دیگر مناطق گردشگری استان به معضلی مبدل شده است، خاطرنشان کرد: با توجه به این که هر ساله شاهد حضور گسترده فرهنگ های مختلف در مناطق گردشگری استان به ویژه سواحل دریا هستیم، اما هنوز طرحی مدون برای جلوگیری از ناهنجاری های اخلاقی دراین مناطق صورت نگرفته است.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که متأسفانه عده ای به بهانه استفاده از مواهب طبیعی همه شئونات دینی و اخلاقی را زیر پای می گذارند، تأکید کرد: متولیان امر نباید بگذارند پای فرهنگ های منحرف غربی در این مناطق باز شود.
استاد حوزه علمیه مازندران یکی از بهترین راه های مقابله با این هجمه های فرهنگی را ترویج صحیح مبانی دینی در جامعه دانست و خاطرنشان کرد: نمی توان با برنامه های مقطعی به رفع معضلات اجتماعی و فرهنگی جامعه امیدوار بود بلکه جهت مقابله و کاهش اثرگذاری این هجمه ها نیازمند وحدت و همدلی دستگاه های دینی و فرهنگی در کشور هستیم.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که متأسفانه دستگاه های فرهنگی هر کدام به سلیقه و تشخیص خود اقدام به اجرای برنامه های فرهنگی در کشور می کنند، اثرگذاری این گونه برنامه ها را پایین دانست و گفت: باید همه بخش های فرهنگی و دینی کشور با یک گام و برنامه مشخص در جهت مقابله با هجمه و نفوذ فرهنگی دشمن گام بردارند.
حجت الاسلام صادقی با بیان این که امروز برای مقابله با هجمه ها و ناهنجاری های فرهنگی موجود در مناطق تروریستی استان نیازمند راه اندازی یک قرارگاه فرهنگی هستیم، خاطرنشان کرد: نباید ورود این فرهنگ های وارداتی به مناطق مختلف استان را سبک بشماریم بلکه باید با جدیت و برنامه ریزی هدفمند با گسترش آن مقابله کنیم.
استاد حوزه علمیه مازندران، طلاب و روحانیان را بهترین قشر در ترویج ارزش های دینی در جامعه دانست و تصریح کرد: بر اساس بررسی های صورت گرفته با حضور طلاب و روحانیان مبلغ در مناطق توریستی و تفریحی شاهد کاهش ناهنجاری های فرهنگی و اجتماعی در این مناطق هستیم.
وی در ادامه سخنان خود با تأکید براین که ارزش های اسلامی و انقلابی باید بیشتر در جامعه ترویج شود، تصریح کرد: متأسفانه در برخی مواضع شاهد ترویج برخی ضد فرهنگ ها در کشور هستیم که متأسفانه از سوی برخی نهادهای دولتی انجام می شود.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با اشاره به نگرانیهای فرهنگی مقام معظم رهبری، افزود: فرهنگ دینی در جامعه اسلامی باید آنچنان دارای قوت باشد تا در شرایط سخت و بحرانی بتواند دغدغههای دلسوزان نظام را برطرف سازد./950/202/ب2